Hoe kies ik mijn nieuwe keuken? 

Eindelijk werk maken van je droomkeuken? Goed idee, want het blijft een van de belangrijkste ruimtes in je woning en een prima investering op langere termijn. Maar hoe maak je een keuze tussen al die verschillende stijlen, uitvoeringen en toestellen van je nieuwe keuken? Waarmee hou je precies rekening zodat je zeker de juiste keuze maakt? We helpen jou alvast op weg met ons stappenplan.

Kies jouw keuken in 4 stappen: 

1. Bepaal jouw budget

Wat mag dat kosten? Je budget bepaalt voor een groot deel de mogelijkheden van je investering. Keukens vind je namelijk in alle prijsklassen, van een paar duizend tot tientallen duizenden euro. Veel hangt af van de gebruikte materialen: massief hout, laminaat, melamine, … Maar ook de uitvoering is bepalend: standaard of op maat, design of functioneel?

 

2. Ontdek het aanbod

Tijd om op ontdekkingstocht te gaan. Welke keukens vallen binnen jouw budget? Informeer je goed en neem bijvoorbeeld een kijkje in onze showroom. Je bewondert er onze meest recente modellen, stuk voor stuk unieke opstellingen in verschillende prijsklassen.
 

Meer mogelijkheden? Snuister in een van de vele interieurbladen of doe online inspiratie op, bijvoorbeeld op onze website. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.

>> Bekijk onze realisaties

 

3. Breng jouw huidige keuken in kaart

Jouw droomkeuken vormgeven? Dan hou je best rekening met de mogelijkheden die je ruimte biedt. Hoeveel plaats is er? En welke indelingen zijn mogelijk? Opteer je voor een wand- of hoekkeuken? Of toch eerder voor een kookeiland? En wil je alleen maar koken of ook eten in je keuken?

Natuurlijk hou je ook rekening met de bestaande infrastructuur. Waar liggen de leidingen? Hoe zit het met de afvoer van je dampkap? Al die zaken breng je best in kaart als je naar je keukenbouwer stapt.

 

4. Visualiseer jouw droomkeuken

Oké, je nieuwe keuken zit misschien al klaar en helder in je hoofd, maar je neemt natuurlijk graag het zekere voor het onzekere. Daarom laat je best ook een voorontwerp, inplantingsplan en 3D-schets opstellen. Bijkomend voordeel? Zo weet je zeker dat je op dezelfde lijn zit als je huisgenoten. Tenzij je alleen woont, maar in dat geval vraag je met zo’n visualisatie makkelijk feedback aan familie of vrienden.

Op zoek naar een ervaren keukenbouwer voor jouw nieuwe keuken? Puur maatwerk, minutieus afgewerkt? Spring eens binnen in onze zaak en vraag persoonlijk advies aan een van onze medewerkers of contacteer ons hier.