Nieuw jaar, nieuwe trends. Ook in interieurland beweegt er weer heel wat. Sommige trends van 2017 zetten zich in 2018 ongetwijfeld door, andere doen voor het eerst hun intrede. What’s hot en what’s not? Wat zijn de interieurtrends 2018? Een overzicht.

De 7 Interieurtrends voor 2018

Keuken design

1. Black is beautiful

Zwart is het nieuwe wit. Ongetwijfeld een trend die zich doorzet in 2018. Zeker in keukens komt zwart heel goed tot zijn recht. Het creëert dan ook een prachtige, exclusieve uitstraling en een tijdloos karakter.

Houten keuken

2. Hout als rode draad

De materialen bepalen voor een groot deel de look van je interieur. Hout heeft die natuurlijke look die een ruimte omtovert in een heel unieke plek in huis. Zeker notelaar doet het goed. Ideaal voor een sfeer van warmte, geborgenheid en luxe. En het past zowel in moderne als landelijke keukens.

Marmer Keuken

3. Natuurlijke Materialen

Niet alleen hout maar ook andere natuurlijke materialen blijven populair. Natuursteen, marmer, leder, rvs, … Zelfs beton zit weer in de lift. Grote voordeel? Je interieur krijgt een tijdloze maar ook stijlvolle uitstraling.

Nieuwste buzzwoord? Ethnic nature, gebaseerd op tropische natuur en etnische culturen.

4. Metalen Accenten

 De laatste jaren duiken er almaar meer metalen op in jouw interieur. Bronzen balken, koperen stoelpoten, metalen lampen, … De magie van metaal handhaaft zich in 2018, want ze creëert een stoere look. En je haalt een stukje natuur in huis.

Woonaccenten
Design Keuken

5. Brede lades

Functionaliteit speelt natuurlijk altijd een grote rol, zeker in de keuken. De laatste jaren steeg de vraag naar brede lades. Hoe breder, hoe liever. Een trend die ongetwijfeld overeind blijft in 2018 en zich mogelijk nog doorzet. Grote voordeel? Je creëert extra ruimte en benut de beschikbare ruimte optimaal.

Natuurkeuken

6. Één Tint

Vroeger werd meestal gekozen voor voldoende contrast met meerdere kleuren. In 2018 kies je voor een monochrome uitvoering, zeker in de keuken. Is één tint niet een beetje saai? Integendeel, je combineert er eindeloos mee. Een harmonisch samenspel van lichte en donkere schakeringen.

7. De woonkeuken

De tijd waarin de keuken louter diende om je kookkunsten te etaleren lijkt definitief voorbij. Vandaag loopt ze vlekkeloos over in je woonkamer. Het is een plek waar je met de hele familie of met vrienden eet, drinkt en praat. Ideeën? Ga voor een mooi kookeiland met barkrukken of een comfortabele eettafel.
 

Woonkamer

Persoonlijk advies voor jouw interieur?

Natuurlijk hou je bij het uitstippelen van jouw nieuwe interieur ook rekening met de intrinsieke stijl van je woning. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek onze toonzaal en laat je inspireren. Of vraag advies op maat aan een van onze medewerkers.